Foto-archief

Het park en de mensen in beeld

Jubileum 25 jaar stichting Wilhelminapark

Op 31 augustus 2018 hebben we ons 25-jarig bestaan feestelijk gevierd in het Wilhelminapark. Alle donateurs ontvingen een gedichtenbundel. Burgemeester Jan van Zanen kreeg het eerste exemplaar en onthulde een steen met een gedeelte uit een gedicht.

Droom je park

Verslag van een middag waarin omwonenden, bezoekers, de stichting Wilhelminapark en de gemeente Utrecht creatief nadenken over de toekomst van ons park.

Nieuwjaarsreceptie

Een korte fotoimpressie van onze nieuwjaarsreceptie

Droom je park

Verslag van een middag waarin omwonenden, bezoekers, de stichting Wilhelminapark en de gemeente Utrecht creatief nadenken over de toekomst van ons park.

Afronding bomenplan

Het Bomenplan is bijna helemaal uitgevoerd. De gemeente en de stichting hebben dit feestelijk gevierd met een wandeling door het park. Speciale gast was wethouder Kees Geldof. Na afloop is gezellig nagepraat in restaurant Wilhelminapark

Beelden in het park

Er staan beelden in het Wilhelminapark, de Emmalaan, het Rosarium en het Hoogelandse park.

Fotowedstrijd over het weer

In de wintereditie van Nieuws uit het Park van 2013 is een fotowedstrijd aangekondigd met als thema ‘Het weer in het Wilhelminapark’. In totaal hebben negen mensen foto’s ingestuurd. In dit fotoalbum plaatsen we van elke deelnemer één foto.
In het fotoalbum op onze Facebookpagina,vind je alle inzendingen!

100 jaar rosarium

Op vrijdagmiddag 8 juni 2013 is feestelijk herdacht dat het Rosarium 100 jaar geleden overgedragen is aan de gemeente Utrecht.

Julius Emmelot

Julius Emmelot is op 3 oktober 2013 overleden.

Elf bomen worden geveld

In week 39 worden elf bomen in ons park gekapt. Tien ervan staan op de gemeentelijke vellijst. De elfde boom is een grote beuk die vanwege de slechte staat van de stamvoet middels een noodkap geveld wordt.

Wegwerpbarbecue

Foto’s, gepubliceerd bij de column van Margriet Oostveen in de Volkskrant van 10 juli 2015

Zakdoekjesboom

Bestrijding mineermot 2010

Fotoverslag van de bestrijding van de mineermot.

Bomenwandeling

Dag van het park

Dag van het park 2005

Donateursboom geplant

Fotoverslag van het planten van een bijzondere Lampionboom.

Hondenfeest

Enkele foto’s van het hondenevenement van 28 augustus. Ondanks het barre weer was het toch een geslaagde middag.

inventarisatie nestkasten

Een groep vrijwilligers heeft op 13 november bekeken welke nestkasten dit jaar gebruikt zijn en door wie.

Nationaal concert 2011

Het Nationaal Concert 2011 is op 12 juni, eerste pinksterdag, gehouden in het Wilhelminapark Utrecht. Hier traden achttien leden van het Koninklijk Concertgebouworkest op, harpiste Lavinia Meijer en soulzangeres Giovanca.

nieuwjaarsbijeenkomst 2004

nieuwjaarsbijeenkomst 2007

Noodkap zieke beuk

Een grote beuk aan de rand van de kinderspeelplaats is vanochtend gekapt. Er was haast bij.
De dag erna zie je dat een andere boom nu beter tot zijn recht komt. Wat een verrassing!

Samenzang Wilhelminapark

Op de grote speelweide is op zaterdagmiddag 28 augustus vanaf 17 uur gezongen door vijf koren. We boften, want in deze periode van stevige regenval was het een paar uur droog, en zelfs scheen de zon af en toe!
Vijf verschillende ensembles brachten elk hun eigen repertoire ten gehore. Hierna verzamelden alle deelnemers en luisteraars zich op de grote speelweide, waarna er onder leiding van het Sterrenkoor nog vrolijk werd samengezongen. Ook enkele kinderen van Daltonschool Rijnsweerd droegen iets voor.

Schoonmaakactie

Op 2 februari 2013 heeft een groep vrijwilligers het Wilhelminapark grondig schoongemaakt

Speuren in het park

Het boekje ‘Speuren in het Wilhelminapark’ is op 1 september 2012 feestelijk ten doop gehouden.  Uit handen van voorzitter Cathrien Ruys ontvangt wethouder Jeroen Kreijkamp het eerste exemplaar. Samen met Brit en Lisa van 8 jaar liep hij de eerste speurtocht.
Dit leuke boekje is te koop! Ga daarvoor naar Bruna in de Nachtegaalstraat of naar Bruna in de Van Ostadelaan. Prijs: 3 euro, voor donateurs 2 euro.

Vogelwandeling

25 jaar stichting Wilhelminapark