Aandacht voor struiken

Wie goed oplet zal zien dat er een nieuw plantvak is gemaakt in het noordelijke deel van ons park. Ook zijn er nieuwe planten in de border voor het restaurant gezet. De bedoeling is dat ze elkaar enigszins spiegelen, alleen heeft de noord-border meer mogelijkheden door zijn zonexpositie. In dit noordvak zijn 18 verschillende vaste planten gezet, 4 grassoorten en 6 bolsoorten. In de restaurantborder zijn dit 7 vaste planten soorten, 2 grassen en 2 soorten bollen. Verder is de vorm van de plantvakken bij de brug bij de Dillenburgstraat aangepast. Eén vak is ‘verdwenen’.

Struikenplan
Dit heeft allemaal te maken met het struikenplan dat in 2012 voor het Wilhelminapark is vastgesteld. Het plan is gemaakt door de firma  Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten in overleg met een paar mensen van de beheergroep en wijkopzichter Roeland Gulikers van de gemeente Utrecht.
De opstellers hebben alle ‘oude’ plannen als leidraad genomen. Soberheid in vormgeving en assortiment moet zorgen voor samenhang in de struikpartijen.

Vinger aan de pols
Elk najaar houden de mensen van Copijn, van de beheergroep en de wijkopzichter een speciale struikenwandeling. Zij beoordelen elk plantvak op de juiste vorm en inhoud. Dus de hoogte, wintergroen of niet, bloei, doorzicht of juist niet. Als dat nodig is wordt het aangepast.
Wijkopzichter Roeland Gulikers is vanaf 1 februari vervangen door Erik Verheul.