Anneloek Bunnik verlaat beheergroep

Anneloek Bunnik neemt afscheid van de beheergroep. Samen met de oprichters Eduard de Nooy en Julius Emmelot  heeft zij zich twintig jaar lang om het wel en wee van het park bekommerd. Met haar biologie-achtergrond en haar liefde voor de natuur neemt de stichting afscheid van een bevlogen en zeer kundige beheergroeplid.

Een parel van rust
“Het Wilhelminapark is een prachtig gebied. Een parel van rust. Maar we zagen dat het oorspronkelijke ontwerp aan het vervagen was. We hebben ons gebogen over het beheer van het park. De waterhuishouding. Er is een beleidsvisie gekomen, een bomen- en een struikenplan.” Ook kijkt Anneloek tevreden terug op de aanpak van de waterhuishouding. “Het is nog niet helemaal zoals het moet zijn, maar de grondwaterstand is nu beter te beheersen. Dat is goed voor de wortels van de bomen. Zo kunnen ze rustig oud worden.”

Wat vindt zij zo prachtig aan het park?
“Dat dit toch relatief kleine park door het ontwerp zo groot kan lijken. Zo zorgt het verdiept aanleggen van de speelweide voor een ruimtelijk effect. En terwijl je wandelt maakt de ene zichtlijn plaats voor de andere. Dat is heel bijzonder. Ook is het prachtig dat er zo ontzettend veel variatie in bomen is. ” Anneloek heeft een groot vertrouwen in de mensen die het stokje gaan overnemen. “Ik raad ze aan om het struiken- en bomenplan te volgen en het beleidsplan. Dat is de kennisbank van het hele gebied!”