Een geslaagde schoonmaakactie

Op zaterdag 2 februari jl. is een groep van zo’n twintig vrijwilligers als een witte tornado het park doorgegaan. Met bezems, scheppen en grasharken hebben ze alle struikenpartijen grondig uitgekamd. Ook is er goed schoongemaakt rondom de banken. De zon scheen, dus de stemming zat er goed in!

Om ongeveer 13 uur was het park brandschoon. De opbrengst bestond vooral uit lege blikjes, flessen, papier, plastic, kroonkurken, peuken, wietzakjes en vuurwerkresten. Genoeg om in totaal ruim twintig grijze huisvuilzakken te vullen. Maar bijzondere vondsten waren er ook, zoals een blauwe crossfiets, een slaapzak, een koffer, een deel van een fauteuil, een schilderijlijst, een rijbewijs, huissleutels, een Senseo-apparaat, een bivakmuts, een kralen armband, een nepparelketting, een nep gouden oorring en een grote sjaal.

Hondenbezitters, foei!
Het was opvallend hoeveel hondenpoep er op het gras lag. Het lijkt alsof de hondenbezitters het niet echt nauw nemen met het gebruik van de hondentoiletten. En ze ruimen de poep zeker niet altijd op.