De EXbunker doet het goed

De EXbunker doet het goed

Deze maand bestaat de EXbunker twee en een half jaar. De kleine expositieruimte in de voormalige bunker in ons park biedt een gratis podium aan jonge en vernieuwende kunstenaars. Ze krijgen een maand lang de sleutel met de aansporing: ‘Maak er iets moois van.’ En dat doen ze!
Onlangs heeft de gemeente Utrecht in het kader van de Cultuurnota een vierjarige subsidie toegekend aan EXbunker en karakteriseert deze expositieruimte als ‘een buitengewoon sympathiek initiatief op een historisch belangrijke plek’. Ze beoordeelt de kwaliteit van de exposities als goed, in driekwart van de gevallen is het werk speciaal voor deze locatie gemaakt.

Al meer dan 25.000 bezoekers
Sinds de opening in juni 2014 hebben al meer dan 25.000 mensen de EXbunker bezocht. Dat varieert van gangbare kunstliefhebbers tot toevallige passanten. Van slechts twintig bezoekers op een regenachtige zaterdagmiddag tot meer dan honderd op een zonnige zondag. Zet je het aantal bezoekers af tegen de twintig vierkante meters van EXbunker, dan is deze voormalige schuilplaats per m2 de drukst bezochte kunstlocatie van Utrecht