Kom bij de koningin op de thee, en neem je eigen taart mee!

Op 31 augustus 2008, de geboortedag van Koningin Wilhelmina is op feestelijke wijze gevierd dat het Wilhelminapark 110 jaar bestaat. Na een aanlegperiode van 10 jaar werd in 1898 de huidige naam aan het park gegeven.

Het feest is gevierd nabij het standbeeld met een optreden van de actrice Nel Kars. Zij speelde de laatste acte van haar theaterproductie Koningin Emma, redster van Oranje. Koningin Emma was Regentes totdat dochter Wilhelmina op 18 jarige leeftijd tot Koningin werd gekroond.

Nel Kars speelde een levensechte Koningin Emma. Na afloop was er een origineel TAXUS-oranjeboeket.Aan het feest was een taartenbakwedstrijd verbonden. Er zijn door jon en oud  36 zeer gevarieerde taarten gebakken. “De tafel van 18” die voor het vervoer taartendozen beschikbaar stelde, heeft vele bakkers geïnspireerd. Het resultaat was verrassend mooi. Alle reden om prijzen uit te loven voor de mooiste, grappigste, grootste, kleinste en origineelste taart. De tafel van 18 zorgde voor een vrolijke, feestelijk prijsuitreiking. Met groot enthousiasme werden de taarten bewonderd en geproefd.   Enige honderden omwonenden bezochten de tea-party en kregen TEA IN THE CITY – thee Het stralende weer heeft er zeker toe bijgedragen dat een paar honderd omwonenden van het Park elkaar op het feestterrein konden ontmoeten.