Nieuwe borden sieren ons park

Nieuwe borden sieren ons park

Wethouder Kreijkamp lag ziek in bed en kon niet komen, maar dat weerhield ons er niet van om toch de plaatsing van vier mooie borden in het park met een feestelijke borrel te vieren. Voor de officiële onthulling nam Wim Horst met alle liefde de honneurs waar. Samen met voorzitter Michiel Wijn trok hij de Utrechtvlag van het faunabord af. Waarna de gemeentelijk adviseur Bijzonder Gebruik Openbare Ruimte van de gemeente Utrecht – want dat is hij – nog wat toelichting gaf op de dieren die op het bord staan.

De afbeelding op het bord is in 2006 gemaakt door natuurtekenaar Elwin van der Kolk. Deze versie is aangepast aan de huidige tijd en uitgebreid met de halsbandparkiet, de vleermuis en de eekhoorn. Het faunabord is iets te hoog geplaatst, waardoor wij denken dat kinderen er moeilijk op kunnen kijken. Wim beloofde meteen dat het bord 30 cm. lager gezet zal worden.

Op drie andere plaatsen in het park staat nog dit informatiebord. Wat mij opviel zijn de pictogrammen onder het kaartje. Geen open vuur en honden aan de lijn!  Anna Groot