Snoeihout? Open haardhout!

Vanaf 5 februari zal er weer gesnoeid worden in het Wilhelminapark. Wie dat wil kan het hout dat hiervan overblijft, meenemen naar huis voor de open haard. Graag zelfs! Want het afvoeren van het snoeihout kost geld, en dat kunnen we op deze manier besparen.

In 1997 is gestart met het boomverzorgingsproject en in februari gaan we de zesde en laatste fase in. Daarvoor heeft de Stichting Wilhelminapark eerst een inventarisatie gemaakt van de 1100 bomen van het park. We praten dan over het gebied tussen het Hogelandse Park en de Julianalaan.

Het bomenonderhoud wordt gedaan door de gemeente Utrecht en de firma Copijn. Deze keer worden in ongeveer zes weken tijd ongeveer 150 bomen onder handen genomen. Deze staan aan de Prinsesselaan, in Oudwijk bij de kerk en langs het wandelpad dat grenst aan de Koningslaan. De winter is een prima tijd om te snoeien. De bomen zijn dan in rust, en omdat er geen bladeren aan zitten, is de structuur van de boom goed zichtbaar.

Voor het snoeien hebben donateurs, de gemeente en filiaal Rijnsweerd van de FGH-bank geld bijeengebracht. Het inzamelen gaat na de snoei echter gewoon door en zal gebruikt worden voor eventuele nieuwe aanplant. Dat is zeker na de storm van 18 januari geen overbodige luxe.

Anna Groot