Vijf nieuwe dikkere bomen geplant

Vijf nieuwe dikkere bomen geplant

Afgelopen week zijn er weer vijf dikkere bomen geplant dankzij de bijdrage van de donateurs van de Stichting Wilhelminapark. Er staat nu een mooi groepje van drie scharlaken eiken tussen de Promenade en de Koningssloot. Het blad van deze soort kleurt diep rood in de herfst, vandaar de naam. De bomen hebben een omtrek van ruim 40 cm, heel wat dikker dan de bomen met een omtrek van 18 – 20 cm, die normaal gesproken worden geplant. De bomen zijn al ruim twintig jaar oud.

Tegenover Koningslaan 121 is een kastanjebladige eik geplant ter vervanging van een begin dit jaar gevelde rode paardenkastanje van ruim 120 jaar oud. Bij de bunker is een gewimperde linde geplant, een iets minder dikke boom. Aan het begin van het Loolaantje is recent een zwarte els geveld, die tot boven aan de stam was aangetast door de elzenweerschijnzwam. Daar vlakbij is nu de eik geplant, die verplaatst is van de plek waar nu de scharlaken eiken staan. Deze boom is vorig jaar geleverd, maar bleek in de herfst toch niet zoals bedoeld een scharlaken kleur te krijgen.

We hebben twee monumentale kastanjes verloren deze week, maar we hebben dit een beetje kunnen compenseren door vijf mooie nieuwe bomen.