Een goed gevoel

Een goed gevoel

“Als je, zoals ik, van vroege ochtendfietstochten houdt, is het Wilhelminapark een fijne bestemming. In de zomer schittert het licht van de ochtendzon door de bladeren van de oude bomen. Ondanks het drukke fietsverkeer richting De Uithof heerst er een sfeer van serene rust.
Bijzonder is het park ook in het voorjaar, als de bomen net aan het uitlopen zijn, elke soort in zijn eigen tempo. In de herfst, als er vrachten bladeren vallen. En zelfs in de winter, als het heeft geregend en de druppels van de takken druipen of als de rijp op de takken staat.

Wanneer ik er ook kom, het Wilhelminapark geeft een goed gevoel. Door het landschapsschoon en de mooie, eerbiedwaardige bomen. Door de gazons, waar op zomeravonden half Utrecht picknickt. Maar ook door het besef dat omwonenden en andere liefhebbers – inmiddels 25 jaar verenigd in de Stichting Wilhelminapark e.o. – in woord en daad voor het park door het vuur gaan.
‘Goed dat we op u mogen rekenen,’ is bijna altijd mijn conclusie, terwijl ik het park weer uit fiets, op weg naar huis.”

Jan van Zanen
Burgemeester van Utrecht