Het park verraste me

Op een mooie zondagmiddag zitten Jorick Meeuwisz en zijn vriendin Mirthe Dingemanse op en muurtje aan het water. “We zijn hier vanwege het mooie weer”, zegt Mirthe. “Ik woon zelf in een studentenflat aan de Ina Boudier Bakkerlaan. Ik heb geen tuin en geen balkon. Als het mooi weer is, trek ik erop uit. Dan ga ik graag naar dit park.”

Jorick woont aan de andere kant van de stad, vlakbij het Julianapark. “Het Julianapark is een beetje een huis, tuin en keukenpark”, vindt hij. “Het heeft niet de allure van dit park. Dat komt ook door de omgeving hier. Een rustige buurt met grote statige huizen. Dat heeft iets.”

Mirthe is opgegroeid in Zeeland. Op een dag als deze zou ze naar het strand zijn gegaan. “Naar buiten gaan associeer ik altijd met vergezichten en met water en zee. Toen ik voor het eerst in Utrecht was, verraste dit mooie park me. Dat was een goede eerste kennismaking met de stad. Trouwens, heeft dit park ook van die samengeschoolde oude mannen, zoals bij de Rode Brug? Dat vind ik nou altijd zo’n leuk gezicht.”