“Iedereen is hier welkom”

“Iedereen is hier welkom”

 

Theus Kamerbeek, voorman van Afdeling Wijkonderhoud en Service van de wijk Utrecht Oost is veel in ons park te vinden. “Wat is het hier toch mooi, met z’n diversiteit aan bomen en prachtige plantvakken. Sinds een jaar volg ik een opleiding tot hovenier en nu vallen mij allerlei nuances op, zoals bomen die geënt zijn op een andere stam. Het park gaat nog meer voor mij leven.”

Theus stuurt de groenploeg aan. “Mijn mensen onderhouden het groen, zoals snoeien en inboeten. Bomen van vijftien jaar en ouder worden onderhouden door een andere afdeling van Stadsbedrijven. Voor sommige grote klussen huur ik een aannemer in, zoals voor het maaien van het gras.” Op dit moment is de aannemer veel bezig met water geven. “Zo krijgen de dikke bomen die vorig jaar zijn geplant regelmatig een flinke slok water van ons. Vanwege hun grote wortelkluit zouden zij zich na twee jaar zelf moeten kunnen redden. De kleine geplante bomen uit 2017 houden we nog steeds in de gaten. En ook de taxushaag.”

Het afval blijft zijn aandacht houden. “We hebben dit jaar achttien perscontainers geplaatst en een fors aantal traditionele prullenbakken verwijderd met de verwachting er een afname zal ontstaan van zwerfvuil rondom de prullenbakken. Perscontainers kunnen meer volume herbergen. Maar slechts één bak voor de kooltjes van de barbecue. Deze is onlangs verplaatst naar het grote veld. Daar mogen er van mijn wel vier extra van bijkomen. Het leuke in dit park is dat iedereen hier z’n rust zoekt en vindt. Studenten, de buurman van de hoek, sporters, je komt er mensen van allerlei pluimage tegen. Dit vind ik prachtig en daarom ben ik vriend van het park.”