Word donateur

Stichting Wilhelminapark

Het park

acrobaten oefenen

Het Wilhelminapark in Utrecht is een van de mooiste stadsparken van Nederland. Het park is meer dan honderd jaar oud, en vormt al die tijd een belangrijke plek voor de bewoners van de omliggende wijken.

Meer informatie vindt u op de pagina Park

Over de stichting

beeld wilhelmina

Stichting Wilhelminapark bestaat sinds 1992. Het doel van de stichting is om het karakter, de sfeer en de kwaliteit van het Wilhelminapark te beschermen, samen met omwonenden en gebruikers van het park.

Meer informatie op pagina Stichting.

Actueel nieuws

boshyacinten vormen straks trui

Verzetsheldin Trui van Lier geëerd in het park

Vanaf de komende lente zal vanuit het Wilhelminapark de naam ‘Trui’ te lezen zijn, in 3000 blauwe boshyacinthen langs het water aan de Koningslaan.

Het is een eerbetoon aan de Utrechtse verzetsheldin Trui van Lier. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verstopte Trui zeker 150 joodse kinderen in haar kindercrèche aan de Prins Hendriklaan. Zo hielp ze de kinderen de oorlog overleven.

de bollen worden geplant om in de lente het woord trui te vormen

Naast het bloemenmonument zal volgend jaar ook de speelplaats in het park worden hernoemd naar het Trui van Lier Speelkwartier.

Op 13 november, de geboortedag van Trui, werden de bloembollen geplant in het talud tegenover de speelplaats, na een korte toespraak van familielid Michèle van Lier.