Word donateur

Stichting Wilhelminapark

Is er nieuws over het Wilhelminapark, dan vindt u het hier. Ook verwijzen wij soms naar artikelen of uitzendingen op de (regionale) televisie.

Nieuws is vluchtig. Ook over het Wilhelminapark. Daarom blijven berichten maximaal 1 jaar op de website staan.

Verzetsheldin Trui van Lier geëerd in het park

13 november 2023 boshyacinten vormen straks trui

Vanaf de komende lente zal vanuit het Wilhelminapark de naam ‘Trui’ te lezen zijn, in 3000 blauwe boshyacinthen langs het water aan de Koningslaan.

Het is een eerbetoon aan de Utrechtse verzetsheldin Trui van Lier. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verstopte Trui zeker 150 joodse kinderen in haar kindercrèche aan de Prins Hendriklaan. Zo hielp ze de kinderen de oorlog overleven.

de bollen worden geplant om in de lente het woord trui te vormen

Naast het bloemenmonument zal volgend jaar ook de speelplaats in het park worden hernoemd naar het Trui van Lier Speelkwartier.

Op 13 november, de geboortedag van Trui, werden de bloembollen geplant in het talud tegenover de speelplaats, na een korte toespraak van familielid Michèle van Lier.

Vernieuwde speurtocht

twee kinderen met het boekje speurtocht in wilhelminapark

12 oktober 2023

Er kan weer gespeurd worden in het park! Naar aanleiding van het 125-jarig bestaan van het park is er een vernieuwde versie van het boekje ‘Speuren in het Wilhelminapark’ uitgebracht voor kinderen vanaf 7 jaar. Al wandelend kom je alles te weten over de bomen en de vogels in het park. 


De boekjes zijn te koop bij schoenmaker De Zilveren Hamer, Jan van Scorelstraat 144 en bij Olijfje, Jan van Scorelstraat 81, met steun van de gemeente voor slechts €2,50 per stuk.

 

Nieuwe beleidsvisie

27 september 2023 overhandigen van de beleidsvisie

Op 31 augustus, de verjaardag van Koninigin Wilhelmina, bood stichting Wilhelminapark haar nieuwe beleidsvisie aan aan wethouder Eva Oosters. In tegenstelling tot het visiedocument uit 2004 wordt in deze visie uitgegaan van het gebruik van het park. Dat gebruik is namelijk veel intensiever dan vroeger. Daarom vroeg de stichting zich af hoe het park er in 2050 uit zal zien en wat er moet gebeuren om de monumentale uitstraling van het park te behouden.

U kunt de beleidsvisie hier downloaden